Beoordeling van Din Tai Fung Selfridges

2022-05-29 08:07:04 By : Mr. Qingdao Jinhaiqiang

🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!We kennen deze stad.Doe je?We ontdekken het beste van de stad en zetten het allemaal voor je in een e-mailDéjà vu!We hebben deze e-mail al.Probeer een ander?Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!Onze nieuwsbrief bezorgt de beste stukjes met de hand in je inbox.Meld u aan om onze digitale tijdschriften te ontgrendelen en ontvang ook het laatste nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.Déjà vu!We hebben deze e-mail al.Probeer een ander?Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.Ontvang ons in je inboxDéjà vu!We hebben deze e-mail al.Probeer een ander?Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!De gevierde Taiwanese restaurantketen Din Tai Fung, die wereldwijd meer dan 170 restaurants heeft, opende in december 2018 zijn eerste Europese onderneming in Covent Garden en is nu geland in Selfridges.Een woord van waarschuwing: verdwaal niet slenterend door het doolhof van designertassen en schoenen in het warenhuis, wanhopig op zoek naar het restaurant, op een lege maag want je gaat vloeken en je krijgt hangry.Uiteindelijk vond ik mijn weg naar de eetkamer op de vierde verdieping en werd verwelkomd door een betoverend uitzicht op de keuken door een gigantisch glazen raam.Ik zag het team van knoedelmakers de kenmerkende 18-voudige xiao long bao (gestoomde dumplings van varkenssoep) van het restaurant rollen en plooien met snelheid en precisie.Mijn navigatie- en hongerproblemen smolten onmiddellijk weg.Het restaurant is een strakke, minimalistische en moderne ruimte met een terrazzovloer, rotanmuren en een groot houten middelpunt van een boom met rode zakken eraan, klaar voor Chinees Nieuwjaar.Maar het maakt deel uit van het glimmende nieuwe 'eetcomplex' van Selfridges, wat betekent dat we andere verkooppunten – Pizza Pilgrims, EL&N Café – vanaf onze tafel konden zien.Het voelde alsof we in een zielloze food court zaten.Het menu hier is een ingekorte versie van het aanbod van de Covent Garden-vestiging.We begonnen met een drietal koude hapjes: knapperige houtoorpaddestoelen die zwemmen in een scherpe gember-azijndressing;levendige, verse sperziebonen met in blokjes gesneden varkensvlees en garnalen;en een gepocheerde Shanghainese dronken kip die zo zijdezacht smaakte als satijnen lakens.Gelukzaligheid.Het was allemaal geweldig, maar helaas had mijn vegetarische vriend moeite om veel te bestellen van een menu vol gevogelte, varkensvlees en garnalen.Service was snel, maar hoewel sommige gerechten snel achter elkaar arriveerden, voelden we ons niet gehaast.Service was soms ook robotachtig. . . letterlijk.Twee 'BellaBots' – lachende cyberkatten – weefden tussen de tafels door en hielpen de obers van vlees en bloed met het dragen van borden met eten.Als dit het antwoord is op de personeelstekorten in de sector, dan wil ik eruit.Ik heb behoefte aan menselijk contact, ik snak naar een goed gesprek en vertrouw op aanbevelingen.Gediend worden door een katachtige automaat voelde schokkend en onnatuurlijk.Maar misschien is dit de toekomst: de robots komen ons niet opeten, ze komen ons voeden.Nu, voor het belangrijkste evenement: de dumplings.De varkensvlees xiao long bao was foutloos en werkelijk uitstekend.De basis van elke knoedel zakte, vol met gelatineuze, rijke soep, zichtbaar door de delicate, doorschijnende schil, nodigde je uit om erin te graven. Ik doopte er een in azijn en legde er een paar reepjes gember bovenop, beet hem open om de stoom te laten ontsnappen ontsnappen, en het in mijn mond stoppen, zonder geknoei.Een sappige, vlezige explosie waardoor ik er meteen nog een wilde.Eindelijk arriveerde er wat groene opluchting voor mijn vriend: een stoomboot vol spinazie jiaozi (dumplings) vol met in blokjes gesneden kastanjes, greens en shiitake-paddenstoelen, een verward nest van groene dou miao (erwtenscheuten) en geroerbakte knoflookkool.Alles was vers, gekust met wok-hei ('de adem van een wok') en lekker, maar had meer pit nodig en was niet erg vullend.Waarschijnlijk niet de beste plek om een ​​vegetariër te nemen.Of een enorme eter.Ik heb een aantal gerechten geprobeerd die exclusief voor deze branche zijn, maar ze maakten geen indruk.De gestoomde-kip-en-truffelsoep smaakte schoon en rustgevend, maar het enkele plakje truffel bovenop bracht niet veel smaak aan het feest.En de wontons met kip en groenten waren smakeloos en de mala (verdovende) saus waarin het kwam, had de hitte kunnen verhogen.De achtergrondmuziek was een mix van traditionele Chinese guzheng vermengd met lo-fi die langzaam evolueerde naar een extreem luide, intense Final Fantasy-achtige soundtrack voor videogames op baasniveau die ons op het puntje van onze stoel deed zitten, en vervolgens terugkeerde om de beats weer te chillen.Op een gegeven moment werd de muziek overstemd door een luide aankondiging die de sfeer doodde: 'Bedankt voor het winkelen bij Selfridges, de winkel gaat over 30 minuten sluiten.'Gelukkig werden we niet naar buiten gestuurd, aangezien het restaurant op de bovenverdieping een late vergunning heeft tot 23.00 uur, dus er was tijd voor pudding.Dessert xiao long bao met een kern van rode boon en chocoladelava, gepresenteerd in een stoommandje, was in principe een goed idee, maar de schil was wat aan de dikke kant en de chocolade stolde.Qua textuur had ik liever de vulling in een luchtig baobroodje gehad.Jammer, maar alles was vergeven toen ik de tweede stoommand opende en drie perfect ronde, gezouten eidooiervla lavabroodjes onthulde.Het eten van de donzige, wolkachtige melkachtige broodjes met hun zoet-zoute, druipende, gouden dooiervulling was een hemelse ervaring.Zou ik Din Tai Fung Selfridges opnieuw bezoeken?Het is waarschijnlijk niet de moeite waard om een ​​speciaal uitstapje naar het grote gele warenhuis te maken, vooral niet als je de volledige kreng kunt krijgen bij het hoofdkwartier van Covent Garden verderop.Deze tak voelde als een lichte en teleurstellende versie, maar het is een geweldige plek voor je knoedelbehoeften na het winkelen.De sfeer Een beetje zielloos, want het voelt meer als een concessie voor een foodcourt dan als een restaurant.Het eten Dumplings in overvloed, met de geplooide, barstende, soupy xiao long bao het hoogtepunt.De drank Fruitige cocktails genaamd Din, Tai en Fung, bieren en een selectie van jasmijn, pu'erh en oolong thee.Time Out-tip Als je naar de robotkattenkelner op zijn kop ploft, knipoogt hij naar je.Een e-mail waar je echt dol op zult zijnDoor uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!Ontvang ons in je inboxDoor uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!